Скъпи колеги,

Българското Урологично Дружество стартира Национална кампания за мъжко здраве „Отиди на преглед”, чиято основна цел е да повиши информираността на пациентите относно проблемите свързани с простатата. Поставяме си за цел да насърчим мъжете над 50 години да обърнат внимание на симптомите, причинени от увеличаване на простатата и да посетят личния си лекар или специалист-уролог за компетентна помощ, а не да се опитват да се лекуват сами.
В рамките на Кампанията ще се провеждат открити безплатни информационни срещи със специалисти-уролози и с общопрактикуващи лекари, на които гражданите ще могат да задават своите въпроси, свързани с доброкачествената простатна хиперплазия и нейната симптоматика.

На националната безплатна телефонна линия 0800 18 187 всеки ще може да научи подробности за кампанията.

Отиди на преглед” ще обърне внимание на това, че влошаването на симптомите на уголемената простата води до влошаване на качеството на живот и обратното – със започналото навреме лечение може да се подобрят много аспекти на социалния живот на засегнатите.

Партньори в кампанията “Отиди на преглед” са и Националното Сдружение на Общопрактикуващите Лекари в България, Българският Червен Кръст  и със съдействието на GlaxoSmithKline .

Информация за кампанията в медиите можете да откриете тук.